Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ο James Bond στην παγκόσμια καμπάνια διάσημης μπύρας





Ο Daniel Craig πρωταγωνιστεί μαζί με την Bérénice Marlohe, το κορίτσι του Bond στην ταινία SKYFALL, σε μία νέα πρωτοποριακή καμπάνια γνωστής μπύρας.

Στον αέρα βρίσκεται η συναρπαστική τηλεοπτική και ψηφιακή καμπάνια της Heineken, εν όψει της πολυαναμενόμενης κινηματογραφικής πρεμιέρας της 23ης περιπέτειας του James Bond, SKYFALL. Η νέα καμπάνια μεταφέρει την εκρηκτική ερμηνεία του Daniel Craig ως James Bond, για πρώτη φορά σε διαφήμιση της Heineken.

Πίνει τη μπύρα του πάνω στο παγωμένο ποτάμι!


Τη φωτογραφία τουίταρε η WWF με λεζάντα: Καλημέρες! Φωτογραφία από τον παγωμένο Αώο, στη Βωβούσα.
Ο Αώος είναι ποταμός της Ηπείρου με συνολικό μήκος 260 km. Απ’ αυτά, τα 70 km βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος και τα υπόλοιπα 190 σε αλβανικό. Ο Αώος πηγάζει από την βόρεια Πίνδο και αρχικά διαρρέει μία χαράδρα ανάμεσα στα όρη Τύμφη και Σμόλικα. Νοτιοδυτικά της Κόνιτσας εισέρχεται στην Αλβανία και εκβάλλει στην Αδριατική θάλασσα.

Γίγαντες με μπύρα. H μπύρα δίνει ιδιαίτερη γλύκα στο φαγητό!


Θα χρειαστείτε:
500 γρ. γίγαντες
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.τ.σ. πελτές ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

6 πρωτότυπες προτάσεις coctail μπύρας για... μπυρα-ματιστές


South Park Punch

Αν ο νους σας πήγε σε ένα ενδεχόμενο κοκτέιλ που θα σκοτώσει τον Κένι ή θα βγάλει λεφτά στον Κάρτμαν, χάσατε. Το συγκεκριμένο κοκτέιλ δεν αναφέρεται στην επιτυχημένη σειρά κινουμένων σχεδίων για ενήλικες «South Park», αλλά στην πραγματική περιοχή South Park στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, όπου τα μενού της μπίρας μοιάζουν με μενού φαγητού κι εκεί μπορεί να βρει κανείς το εστιατόριο ονόματι Alchemy, που προώθησε το κοκτέιλ αυτό μετά από πειραματισμούς των ειδικών Frankie Thaheld και David MacAtee. Φτιάξτε το: Βάλτε σε ένα highball ποτήρι 1 μεζούρα Southern Comfort και πάγο κι έπειτα προσθέστε μισή μεζούρα Aperol και για τελείωμα, λίγη ελαφριά αρωματική μπίρα της αρεσκείας σας.

Οκτώ υγιεινοί λόγοι για να πίνετε μπύρα



Ψάχνετε μια καλή δικαιολογία για να κατεβάσετε μονορούφι την μπύρα σας; Δεν χρειάζεται να περιμένετε την ημέρα του Αγίου Πατρικίου

Οι έρευνες της τελευταίας δεκαετίας σχετικά με την υγεία δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση μπύρας με μέτρο –ένα έως δύο ποτήρια των 350 ml την ημέρα για τους άνδρες και 1 ποτήρι για τις γυναίκες– μπορεί να αποβεί ωφέλιμη, ιδιαίτερα εάν αντιμετωπίζετε ορισμένες από τις πιο συνηθισμένες ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Μπύρα, Μια γνωριμία χρόνων.


Μια γνωριμία χρόνων 

Η μπύρα αποτελεί ένα από τα πιο 'αρχαία' αλκοολούχα ποτά στην ιστορία του ανθρώπου. Η πρώτη παρουσία της στη διατροφή του ανθρώπου χρονολογείται περίπου το 4000 π.χ. στη Μεσοποταμία, ενώ φαίνεται πως μπύρα παρασκεύαζαν και οι Βαβυλώνιοι και οι αρχαίοι Κινέζοι.

Η μπύρα ή ζύθος στα ελληνικά ανήκει στην κατηγορία των αλκοολούχων ποτών με βασικά συστατικά της το νερό, τη βύνη, το λυκίσκο και τη μαγιά και προκύπτει από τη διαδικασία της ζύμωσης του κριθαριού μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλα σιτηρά όπως η σίκαλη ή το σιτάρι. Το 93% της μπύρας αποτελείται από νερό και τα 100ml της αποδίδουν στον οργανισμό 43 θερμίδες. Με άλλα λόγια κάθε κουτάκι μπύρας 330ml περιεκτικότητας σε αλκοόλ 4% αποδίδει στον οργανισμό 142 θερμίδες.

Ένα λεπτό η μπύρα!


Μπαίνει ένας τύπος σε ένα μπαρ, πάει στον μπάρμαν, παραγγέλνει μια μπύρα και ρωτάει:

- Πόσο έχει;
- 1 λεπτό
- Πλάκα κάνεις…
-Όχι, τόσο έχει…

Βγάζει ο τύπος 1 λεπτό και πληρώνει. Όσο έπινε την μπύρα του έβλεπε κόσμο να παραγγέλνει ποτά και να πληρώνει 1 λεπτό το ποτό, οπότε παραγγέλνει και ένα ουίσκι και πληρώνει πάλι 1 λεπτό. 

Μπύρα Η Βάνα Μπάρμπα;




1985 και οι ηθοποιοί ακόμα έπαιζαν τους κανονικούς ρόλους τους και δεν είχαν μπει στο τριπάκι της πολιτικής..’Eνα σλόγκαν διαφήμισης στην τηλεόραση, με τρελή επιτυχία, στη δεκαετία του ’80, ήταν το ”ΜΠΥΡΑ ή KAISER;”

Η μπύρα που «ξεδίψασε» τους αγρότες της Κομοτηνής


Κόντρα στο μαύρο επιχειρηματικό τοπίο και την ερήμωση της περιοχής, η Ζυθοποιία Μακεδονίας - Θράκης παράγει από το 1998 την πρώτη ελληνική μπίρα, τη Βεργίνα. Χρησιμοποιεί κριθάρι και βύνη που αγοράζει από τους αγρότες της περιοχής, εξασφαλίζει και συντηρεί ένα δίκτυο μικρότερων επιχειρήσεων στη Ροδόπη. Τελευταίο επιχειρηματικό στοίχημα της ζυθοποιίας του Δημήτρη Πολιτόπουλου είναι η εμφιάλωση τσαγιού του βουνού σε δροσιστικό ρόφημα. Η ομάδα του Πολιτόπουλου στοιβάζει στις αποθήκες τσουβάλια με τσάι του βουνού, που μαζεύτηκε από την οροσειρά της Ροδόπης, αλλά και πλαγιές σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Μπυρόνι κανόνι! η μπύρα Armageddon έχει 65% αλκοόλ!




Στην Brewmeister Brewery, ανακοίνωσαν πριν λίγες ημέρες πως έφτιαξαν την υσχηρώτερη μπύρα στον κόσμο. Ονομάζετε Armageddon κι έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλη 65%, όταν μια τυπική μπύρα είναι κάπου στα 5% άντε και έως τα 10%. 

Η Ζυθοποιία Brewmeister δημιούργησε την υψηλής περιεκτικότητα σε αλκοόλη μπύρα με συστατικά του περιλαμβάνουν κρυσταλλική βύνη, σιτάρι, βρώμη σε νιφάδες και 100% σκωτσέζικο νερό πηγής. Η μπύρα έγινε με ψυχρή ζύμωση που αφήνει πλούσια περιεκτικότητα σε αλκοόλ. 

 

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Συναυλία αλληλεγγύης και υποστήριξης του Γιάννη..


«Μούδιασαν» όσοι βρέθηκαν την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στο Γκάζι, κοντά στις γραμμές και έγιναν μάρτυρες ενός τραγικού ατυχήματος: Το τρένο χτύπησε έναν νέο άνθρωπο, που περνούσε εκείνη την ώρα με το ποδήλατο του τις γραμμές με αποτέλεσμα να τον αφήσει χωρίς πόδια.
Ακόμα χειρότερα ένιωσαν όσοι διαπίστωσαν πώς αυτός ήταν ο Γιάννης, γνωστός σερβιτόρος σε μαγαζί της περιοχής. Ένα φιλότιμο παιδί, πολύ εργατικό και αγαπητό, ταλαντούχος αθλητής και καλός άνθρωπος, όπως λένε οι γνωστοί του.
Ο Γιάννης έμεινε χωρίς πόδια και χρειάζεται την στήριξη όλων για να καταφέρει να περπατήσει ξανά.
Η τραγική ιστορία του έχει ως εξής:
Την μέρα που χαλάρωνε στο ρεπό του, στο μαγαζί που δούλευε καθημερινά, πήρε το ποδήλατο να επιστρέψει στο σπίτι του.
Περνώντας από τις γραμμές του τρένου στην Κωνσταντινουπόλεως, κάποιος τον χαιρέτησε, γύρισε να απαντήσει και ούτε είδε ούτε άκουσε το τρένο που ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα.
Το τρένο τον χτύπησε, τον παρέσυρε και συνέχισε την πορεία του. Κι όταν ο Γιάννης σηκώθηκε δεν μπορούσε να σταθεί, δεν μπορούσε να σταθεί γιατί δεν είχε πόδια…
Τον μετέφεραν στο νοσοκομείο και μπαίνοντας στο χειρουργείο είπε στο γιατρό «…γιατρέ μου κάνε ό,τι πρέπει αλλά σε παρακαλώ σκέψου ότι από εμένα  μπαίνει το μεροκάματο στο σπίτι…».
Ο γιατρός προσπάθησε, αλλά τελικά ακρωτηρίασε και τα δυο του πόδια.
Ο Γιάννης σήμερα αναρρώνει στο κρεβάτι του νοσοκομείου «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»  περιμένοντας να κλείσουν οι πληγές του,  χαμογελά και ελπίζει ότι θα βρεθούν τα χρήματα για να βάλει προσθετικά μέλη και να μπορεί να «φέρνει το μεροκάματο στο σπίτι. Σε ένα σπίτι με ανέργους και ανήλικα παιδιά.
Οι φίλοι του διοργανώνουν μια συναυλία στις 6 Νοεμβρίου στον Βοτανικό (Ιερά Οδός & Σπύρου Πάτση) με πολλούς και σπουδαίους καλλιτέχνες, οι οποίοι δέχτηκαν να τραγουδήσουν αφιλοκερδώς,  προκειμένου να βοηθήσουν.
Το εισιτήριο κοστίζει 8 ευρώ. Ένα ποσό που οι περισσότεροι μπορούμε να διαθέσουμε, για να βοηθήσουμε ένα συνάνθρωπο μας να ξανασταθεί στα πόδια του.
Στην συναυλία για τον Γιάννη συμμετέχουν οι: Φώτης Ανδρικόπουλος, Αντίπερα όχθη, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστος Θηβαίος, Ματούλα Ζαμάνη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Δημήτρης Καρράς, Λήδα Μανιατάκου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Θάνος Μικρούτσικος, Πάνος Μουζουράκης, Λεωνίδας Μπαλάφας, Σταύρος Νταντός, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης Παύλος Παυλίδης, Μιχάλης Τζουγανάκης, Υπόγεια ρεύματα, Μαριέττα Φαφούτη, Γιάννης Χαρούλης, Burger project, Georgia (Μπλε), Fundracar, Magic de spell.
πηγή : www.star.gr

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Η μπύρα θα φορολογείται!


Έντονα αποδοκίμασαν οι Γάλλοι παραγωγοί της μπίρας τα κυβερνητικά σχέδια να αυξηθεί η φορολογία του προϊόντος τους, ώστε να χρηματοδοτηθούν διάφορα κρατικά προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.



Συγκεκριμένα η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, προτείνει για την κατανάλωση κάθε 25 εκατοστόλιτρων μπίρας, η φορολογία να αυξηθεί ένα πεντάλεπτο του ευρώ.
Όμως, η Ένωση των Γάλλων Ζυθοποιών εκτιμά από την πλευρά της ότι μαζί με την επιβάρυνση του πελάτη για την κατανάλωση μπίρας στο εστιατόριο, ή το μπαρ, η τελική αύξηση τιμής δεν θα είναι μικρότερη των 20 λεπτών και για τα πολυτελή καταστήματα ψυχαγωγίας--ίσως μάλιστα να φθάσει και τα 60 λεπτά ανά εκατοστόλιτρο.
Σήμερα, στους γαλλικούς τιμοκαταλόγους, ένα εκατοστόλιτρο (100 cl) μπίρας αξίζει 2,60 ευρώ.

Πεντανόστιμο φιλέτο κοτόπουλου με sauce μελιού-μπύρας!


Και ποιος δεν αγαπάει το κοτόπουλο; Ήρθε η ώρα να απαρνηθούμε το κλασικό κοτόπουλο φούρνου και να δοκιμάσουμε τη συνταγή αυτή, που είναι light και πεντανόστιμη.
Υλικά για 4 μερίδες:
2 κ.γ ελαιόλαδο
4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκαλα
1/4 κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/8 κ.γ αλάτι
3 κ.σ φρεσκοκομμένο κρεμμυδάκι
1/2 κούπας μπύρα
2 κ.σ sauce σόγιας
1 κ.σ μουστάρδα
1 κ.σ μέλι
2 κ.σ φρεσκοκομμένο μαιντανό

Κόψε τη μπύρα για να κάνεις καριέρα!!


Με τον Άμπελ Ερνάντες τα έβαλε ο πρόεδρος της Παλέρμο, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, μιλώντας μετά το παιχνίδι της ομάδας του στο Μπέργκαμο και την ήττα από την Αταλάντα. Σύμφωνα με τον ιδιόρρυθμο παράγοντα ο Ουρουγουανός επιθετικός θα πρέπει να αλλάξει τρόπο ζωής και να αφοσιωθεί περισσότερο στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.



Οι απανωτές ήττες της Παλέρμο στις πρώτες αγωνιστικές του Καμπιονάτο ανάγκασαν τον πρόεδρο της ομάδας, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι να απολύσει τον προπονητή Τζουζέπε Σανίνο και να προσλάβει τον Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι. Τα αποτελέσματα, ωστόσο παραμένουν αρνητικά, αφού την περασμένη Κυριακή η Παλέρμο υποχρεώθηκε σε ήττα με 1-0 από την Αταλάντα.

Εμφιάλωση μπύρας και από εταιρίες αναψυκτικών


Το «πράσινο φως» για την εμφιάλωση μπύρας και από εταιρείες αναψυκτικών έδωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου.


Για να μπορούν οι εταιρείες αναψυκτικών να εμφιαλώνουν και μπύρα θα πρέπει να υποβάλλουν το αίτημά τους στις αρμόδιες υπηρεσίες (υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Γενικό Χημείο του Κράτους κλπ), οι οποίες προσδιορίζουν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις της νομοθεσίας, μετά από επιτόπιους ελέγχους σε υφιστάμενες μετεξελισσόμενες παραγωγικές μονάδες, ως προς τη συμβατότητα των μηχανημάτων για τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Μπύρα αξίας... 100.000 ευρώ


Με 100.000 ευρώ πρόστιμο τιμωρήθηκε ο Ντομαγκόι Βίντα από τη διοίκηση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, επειδή άνοιξε ένα κουτί μπίρας στο λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή για τον αγώνα Κυπέλλου με την NK Βρσαρ.



Παρέμβαση στο γονίδιο του κριθαριού για καλύτερη μπίρα



Ανθεκτικότερες ποικιλίες για καλύτερες γεύσεις
Το εγχείρημα πολλά υποσχόμενο... Εξ ου και η επιστημονική ομάδα διεθνής.

Σε νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Nature, η επιστημονική ομάδα μας υπόσχεται εν ολίγοις το εξής: πιο απολαυστική μπύρα μέσω της παρέμβασης στο γονιδίωμα του κριθαριού.

Καλόγρια κλέβει μπύρα! Βίντεο



Η απομάκρυνση από την κοσμική ζωή και η αφιέρωση στη θρησκεία αποτελούν μια εξαιρετικά επίπονη δοκιμασία για τον άνθρωπο.

Λαμβάνοντας υπόψη μάλιστα και τη δυσκολία να τεθούν όρια στα πάθη του ανθρωπίνου σώματος, είναι πολύ… λογικό και επόμενο το μυαλό να υποχωρεί ορισμένες φορές μπροστά στην ανάγκη για εκπλήρωση της σαρκικής επιθυμίας.



Τα 10 καλά της μπύρας που δεν ήξερες ότι υπάρχουν


Ψάχνεις έναν ακόμα λόγο για να απολαύσεις μια παγωμένη μπύρα;
Σου δίνουμε δέκα! Διάβασέ τους.

Για πολλά χρόνια οι λάτρεις του κρασιού το απολάμβαναν χωρίς ενοχές, αφού έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από τις καρδιαγγειακές παθήσεις.



Όπως δείχνουν όμως πρόσφατες μελέτες, μάλλον ήρθε η ώρα να απενοχοποιηθεί και η μπύρα, χάρη στα πολλαπλά οφέλη της: από τη μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης μέχρι την πρόληψη από το διαβήτη και την άνοια, σύμφωνα με το metrogreece.gr


Δέκα μύθοι γύρω από το ποτό


Όλοι έχουν μία ιστορία για ένα μεθύσι να πουν και όλοι ξέρουν την καλύτερη λύση για το hangover… όμως πόσο από αυτά είναι αληθινά; Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από τρελά γεγονότα, νούμερα και ιστορίες που προκύπτουν, την ώρα που εμείς πίνουμε, και που δεν και τόσο πολύ βασισμένα στην αλήθεια.
Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από τρελά γεγονότα, νούμερα και ιστορίες που προκύπτουν, την ώρα που εμείς πίνουμε, και που δεν και τόσο πολύ βασισμένα στην αλήθεια.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Εγκεφαλική Υγεία με την Μπύρα


Κάτι περισσότερο ξέρουν οι Γερμανοί που κάθε χρόνο τον Οκτώβριο διοργανώνουν την γιορτή μπίρας Oktoberfest!
Είστε λάτρεις της μπίρας; Ζηλεύετε που δεν μπορείτε να συμμετάσχετε στο Oktoberfest, την ετήσια γιορτή μπίρας στο Μόναχο της Γερμανίας; Μην στεναχωριέστε, γιατί μπορείτε πάντα να απολαμβάνετε μια μπίρα και ταυτόχρονα να κάνετε καλό στην υγεία σας.

Η πιο ακριβή μπύρα του κόσμου είναι από το διάστημα!


  Η πιο ακριβή μπύρα του κόσμου

Η Space Barley, η πρώτη διαστημική μπύρα στον κόσμο -κυριολεκτικά και μεταφορικά- είχε τιμή διάθεσης 110 δολάρια για τα έξι μπουκάλια και παραγωγή μόλις 250 εξάδων. Τι ήταν αυτό όμως που έκανε τη συγκεκριμένη μπύρα τόσο ακριβή και τόσο δυσεύρετη; Μα η διαστημική καταγωγή της...

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Πόσο ευθύνεται η μπίρα για το «σωσίβιο»;



Αναζητώντας, λοιπόν, τη λύση του δυσάρεστου αυτού «μυστηρίου» καταλήξατε πως δεν φταίει τίποτε άλλο παρά οι μπίρεςτις οποίες και τιμήσατε κατά τη διάρκεια των διακοπών! Είναι άραγε αλήθεια πως η μπίρα είναι η αιτία της δημιουργίας του γνωστού σε όλους σωσίβιου;

Η «μπιροκοιλιά» αποτελεί έναν από τους πιο διαδεδομένους μύθους που κυκλοφορούν εδώ και πολλά χρόνια ιδιαίτερα μεταξύ του ανδρικού πληθυσμού. Κι όμως εάν ρίξετε μια ματιά γύρω σας θα δείτε πως η «κοιλιά» ή το λεγόμενο «σωσίβιο» γύρω από τη μέση δεν είναι διαδεδομένο μόνο στους λάτρεις της μπίρας αλλά και σε πολύ ακόμη πληθυσμό και στις γυναίκες!

Γιατί πρέπει να αποφύγετε τη μπύρα σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης


Αν καταφέρετε να επιζήσετε στην περίπτωση πυρηνικής καταστροφής, μην σπεύσετε να το γιορτάσετε με μια παγωμένη μπύρα. Η σύγχρονη επιστήμη καταρρίπτει τα αποτελέσματα μιας παλιάς έρευνας του αμερικανικού στρατού, η οποία κατέληγε ότι στο συμπέρασμα ότι τα εμφιαλωμένα ποτά είναι ασφαλή για κατανάλωση όταν το πυρηνικό μανιτάρι κατακαθίσει.