Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Κέρδισε το Λονδίνο η «ξανθιά» μπίρα από την Κέρκυρα


Την πρώτη της διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έχει πετύχει η Ελλάδα πριν ακόμη αυτοί πραγματοποιηθούν. Μία «ξανθιά» από την Κέρκυρα είναι αυτή που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις των Λονδρέζων διοργανωτών. Πρόκειται για μια μπίρα, την Ionian Pilsner (αφιλτράριστη και απαστερίωτη), που παράγει η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία, η οποία έχει διακριθεί στα τεστ γεύσης που γίνονται για την επίσημη μπίρα των διοργανωτών και θέλει να κατακτήσει μία θέση στις εξέδρες των σταδίων.

Ελληνικές γεύσεις

Το παράδειγμά της έφεραν οι εκπρόσωποι της εταιρείας «Ζύθος» (ζυθεστιατόρια της Θεσσαλονίκης), για να υπογραμμίσουν τη δυναμική των ελληνικών προϊόντων εντός και εκτός της χώρας, μια δυναμική που, όπως είπαν, γίνεται συχνά μόδα, αλλά στους δύσκολους (οικονομικά) καιρούς επιβάλλεται η καθιέρωσή τους στις επιχειρηματικές επιλογές. Η εταιρεία, που σχεδιάζει να ανοίξει τρίτο κατάστημα στην Αθήνα επενδύοντας περί τις 500.000 ευρώ, μετά τρία χρόνια προσπάθειας και επίμονη στροφή στα εγχώρια προϊόντα, ανακοίνωσε χθες ότι το σύνολο του νέου καταλόγου της αποτελείται αποκλειστικά από ελληνικά προϊόντα (μπίρες, τυριά, κρασιά, λάδια, αλλαντικά, κρέατα, ζυμαρικά κ.ά.). Η οικονομική κρίση, ωστόσο, δεν έχει αφήσει αλώβητη και τη συγκεκριμένη επιχείρηση εστίασης, που είδε μεν σταθεροποίηση του αριθμού των πελατών της, αλλά τον τζίρο της να μειώνεται κατά 50%. Οπως ανέφερε η εκπρόσωπος της επιχείρησης κ. Δέσποινα Μαυρομάτη, ο τζίρος των δύο καταστημάτων σε «Λαδάδικα» και «Ντορε», με συνολικά 52 εργαζόμενους, ήταν 1,3 εκατ. και 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ η ζημία έφτασε τα 70.000 ευρώ ύστερα από συνεχή κερδοφόρο πορεία.

Πάντως, η πλήρης ελληνοποίηση των γεύσεων του «Ζύθου» -όπως είπαν οι εκπρόσωποί του- «εναρμονίζεται με μια πρωτοβουλία που σκοπεύει στη δημιουργία ενός Δικτύου Ελληνικών Γεύσεων, μια οργανωμένη προβολή των χώρων εστίασης της Θεσσαλονίκης, που δίνουν προτεραιότητα στους Ελληνες παραγωγούς και στα ελληνικά προϊόντα».

«Αν 1.000 οικογένειες άλλαζαν απλώς την κατανάλωση από εισαγόμενα προϊόντα θα δημιουργούσαν τουλάχιστον 100 - 150 θέσεις εργασίας», επισήμανε ο κ. Δημήτρης Μάρδας, καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, που μίλησε στην εκδήλωση.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_2_25/05/2012_483310

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

οι Μπύρες στην Χίο πάνε δυό - δυό. Τώρα και Χιώτικη μπύρα!


Τελικά όλα μπορεί να γίνουν σε αυτό το Νησί !! Απλά χρειάζεται ανθρώπους με μεράκι και όνειρα.
Ένα άλλο τυχαίο ;;; Το μικρό εργαστήριο είναι και αυτό στο Κάμπο της Χίου,( εδώ να παραθέσω  μια ομάδα που έχει γίνει στο Facebook και λέγεται <,Η Ιστορία δεν διαγράφεται ούτε παραγράφεται>> απλά προσθέτω ότι συνεχίζεται η Ιστορία του Κάμπου!!
Ο Εμμανουήλ (Μάνος για τους φίλους <<Ο Παραγωγός>>) Ναζλίδης βέβαια δεν είναι από την Χίο, αλλά αγαπάει το Νησί όπως πολύ άλλωστε που δεν ήμαστε από εδώ.
Λοιπόν ο Μάνος από μικρός εκτός από όλα τα  άλλα που έκανε ηταν λάτρης  της μπύρας, έχει δοκιμάσει πολλές μα πάρα πολλές διαφορετικές μάρκες αλλά δεν τον συγκινούσε καμιά …Σκεφτότανε πάντα κάτι καλύτερο και εφόσον είδε και απόειδε κατέληξε ότι η μόνη λύση είναι να φτιάξει την δικιά του μπύρα.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

1.000 δολάρια το μπουκάλι της Μπύρας!


Ένα εστιατόριο στο Λονδίνο παρουσίασε πρόσφατα την ακριβότερη μπίρα στον κόσμο, που κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ πάνω από 1.000 δολάρια το μπουκάλι.

«Η Vieille Bon Secours είναι μια σπάνια και απολύτως εξειδικευμένη μπίρα για… εκλεκτικούς ουρανίσκους και μόνο», λέει ο Βέλγος Master Sommelier κ. Mark Stroobandt.

Από το 1995 παράγεται περιορισμένος αριθμός από τη βελγική εταιρεία Caulier, και μάλιστα σε δύο ποικιλίες: ξανθιά και σκούρα, οι οποίες έχουν σύνθετη και καλά ισορροπημένη γεύση, έτσι ώστε η αλκοόλη, που μετράται στο 8%, να είναι ευδιάκριτη σε κάθε γουλιά.

Επιπλέον, η μπίρα Vieille Bon Secours ξεχωρίζει για την έντονη φρουτώδη γεύση βερίκοκου σε συνδυασμό με καραμέλα, ενώ πικάντικοι «τόνοι» γλυκάνισου και γλυκόριζας ολοκληρώνουν την απόλαυση!

Οι λάτρεις της μπίρας μπορούν να την απολαύσουν σε συγκεκριμένα εστιατόρια ή να την παραγγείλουν on-line απευθείας από την εταιρεία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να μπουν στη μεγάλη… λίστα αναμονής!
perierga.gr

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Παίξε WRC, γίνε ο Έλληνας Ambassador και κερδίσε μοναδικά δώρα!!


Total WRC Challenge

Θέλεις να γίνεις ο πρώτος Έλληνας WRC Ambassador και να κερδίσεις μοναδικά δώρα;


Η Total Hellas σε προ(σ)καλεί να διαλέξεις τον αντίπαλό σου για να τρέξετε ταυτόχρονα, σε πραγματικό χρόνο, στην πίστα του παιχνιδιού σε μία αναμέτρηση ταχύτητας αυτοκινήτων.


Ο πιο γρήγορος οδηγός θα γίνει ο πρώτος Έλληνας WRC Ambassador της Total στο Rally Acropolis που θα πραγματοποιηθεί στις 25 – 27 Μαΐου 2012. Θα παρακολουθήσει τον αγώνα ως VIP και θα μεταφέρει το δυναμισμό του αγώνα σε όλους τους fans της σελίδας της Total στο facebook με το ολοκαίνουριο iPhone του! Τα δώρα, όμως, δεν σταματούν εδώ: ο δεύτερος πιο γρήγορος παίκτης του παιχνιδιού θα κερδίσει ένα GPS και ο τρίτος δωρεάν λιπαντικά για το όχημά του για 3 χρόνια!

Ζήσε την ταχύτητα του WRC, παίξε με τους φίλους σου και άρπαξε την ευκαιρία να δεις από κοντά τον Loeb και όλους τους οδηγούς του αγώνα ως VIP καλεσμένος της Total!

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

η Rihanna.. την πίνει την Μπύρα της...


Τον τελευταίο καιρό περισσότερος λόγος γίνεται για τα καμώματά της παρά για τη δουλειά της. Ο λόγος για τη Rihanna που δε λέει να σταματήσει να προκαλεί με τη συμπεριφορά της...

Αυτό το διάστημα, η 24χρονη τραγουδίστρια απολαμβάνει τις διακοπές της στην εξωτική Χαβάη και αν λάβουμε υπόψη μας τις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η μπίρα έχει γίνει η προέκταση του χεριού της RiRi.

Μετά, λοιπόν, τις πρόσφατες φωτογραφίες με τη Rihanna να απολαμβάνει τον ήλιο και τις βουτιές της, «αγκαλιά» φυσικά με ένα ποτήρι μπίρα, νέες ανάλογες φωτογραφίες κάνουν το γύρο του Διαδικτύου.




http://www.protothema.gr/life-style/Hollywood/article/?aid=194308