Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Αδυνατίστε με μπύρα


Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκύπτει μία μελέτη που μας ενημερώνει για τις ευεργετικές ιδιότητες, μίας μέχρι πρότινος, «ένοχης» τροφής.

Η αλήθεια είναι, πως όλες οι τροφές είναι χρήσιμες για τον οργανισμό. Απλά χρειάζεται προσοχή, όσον αφορά στην ποσότητα που καταναλώνουμε.

Μια νέα έρευνα από την Ισπανία, έρχεται να «απενοχοποιήσει» τη μπύρα, που την έχουμε συνδέσει με τη γνωστή «μπάκα» των αντρών. Σύμφωνα με τη μελέτη, εκτός της βοήθειας που προσφέρουν δύο ποτήρια μπύρα την ημέρα, στο αδυνάτισμα, μειώνουν επίσης τον κίνδυνο διαβήτη και υπέρτασης.

Η μελέτη, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, την Νοσοκομειακή Κλινική της ίδιας πόλης και το Ίδρυμα Υγείας Carlos III στη Μαδρίτη. Οι ερευνητές εξήγησαν, πως η μπύρα περιέχει φολικό οξύ, βιταμίνες, σίδηρο και ασβέστιο, και ότι παρέχει τα ίδια οφέλη στην υγεία, με αυτά που ήδη έχουν αποδοθεί στην μετρημένη κατανάλωση κρασιού.

«Η κατανάλωση έως μισού λίτρου μπύρα την ημέρα παρέχει θρεπτικά και ιατρικά οφέλη», είπε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ραμόν Εστρούθ. «Είναι μύθος ότι η μπύρα οδηγεί κατ’ ανάγκην στην αύξηση του σωματικού βάρους. Η αλήθεια είναι πως δεν περιέχει λίπη ενώ το θερμιδικό φορτίο της είναι χαμηλό».

διαβάστε όλο το άρθρο της Σοφίας Κουραπίδη: http://www.atticapress.gr/attica/index.php?option=com_content&view=article&id=1273:2011-06-21-09-55-26&catid=68:kalizoiar&Itemid=124

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Tο Australian Ginger Βeer στα βουνά της Χίου


Τι δουλειά έχει το καγκουρό (η αφίσα του) ψηλά στα βουνά της βόρειας Χίου; Διαφημίζει το Australian Ginger Βeer (Bundaberg) το οποίο έφερε στην Ελλάδα ο Χιώτης Αντώνης Μπουμπάρης. Ειδικά για την Ελλάδα έχει μετονομαστεί σε Australian Ginger Power καθώς θα ήταν πολύ προκλητικό για τους Έλληνες πότες μια μπύρα από πιπερόριζα!

Πετυχαίνω τον κ. Αντώνη ημέρα της παραλαβής, 4.000 κιβώτια με ενημερώνει πως υπάρχουν στις αποθήκες, ένα εκατομμύριο μπουκάλια θα διατεθούν στην αγορά, οπότε μας περιμένει ένα πολύ δροσερό καλοκαίρι με τις γεύσεις της πιπερόριζας και του ροδάκινου.
Ο κ. Αντώνης λειτουργεί λίγο και ως πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό. Στις πόλεις που επισκέπτεται στην Αυστραλία μαζεύονται να τον υποδεχτούν, είναι ένας καλός λόγος να βρεθούν οι Χιώτες μεταξύ τους. Εξαιτίας όλο αυτού, άνθρωποι που είχαν να πάνε στο νησί εδώ και 30 χρόνια άρχισαν να επισκέπτονται τη Χίο.

Της Μ.Σ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

διαβάστε όλο το άρθρο: http://neoskosmos.com/news/el/node/15073

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

αζορ! πιάσε μια Μπύρα!


αζορ! πιάσε μια Μπύρα!

Νέος χορηγός για το Κύπελλο Αγγλίας


Η μπύρα Budweiser θα είναι η χορηγός του Κυπέλλου Αγγλίας για τα επόμενα τρία χρόνια σε μια συνεργασία που θα αποφέρει στην αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία οκτώ εκατομμύρια λίρες ετησίως και με τη διοργάνωση να παίρνει το όνομα «The FA Cup with Budweiser».

Η Budweiser, η οποία διαδέχεται την εταιρεία Ε.ON γίνεται η τέταρτη χορηγός στην ιστορία της παλαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στον κόσμο.

Με την συμφωνία αυτή, η FA φιλοδοξεί να κάνει γνωστό το Κύπελλο Αγγλίας σε κάθε γωνιά του πλανήτη, καθώς η αμερικανική εταιρεία είναι χορηγός στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο NFL και στο MLBaseball.

περισσότερα: http://www.sport-fm.gr/article/482290

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Φαρμακοποιός έφτιαξε φρέσκια βιολογική μπίρα και την εξάγει!!!


http://4.bp.blogspot.com/-yWb7oX8-pv0/TdM1tzuAaOI/AAAAAAAACWY/nm7QcUTPJmg/s1600/assets_LARGE_t_175762_53505863_type11104.jpgΟ Αλέξανδρος Κουμάντος από την Δραπετσώνα, φαρμακοποιός στο επάγγελμα, δημιούργησε την "Πειραϊκή Μικροζυθοποιϊα" και πουλά την φρέσκια βιολογική μπίρα του, εκτός από την Ελλάδα, ακόμη και στους Γερμανούς!!! Όπως και στην Αμερική, στο Βέλγιο και στη Γαλλία. Πριν ανοίξει την επιχείρηση, επί επτά ολόκληρα χρόνια, από το 1988 έως το 2005, επισκέφτηκε πολλά μικροζυθοποιεία στης Ευρώπη, Αμερική και Καναδά. Παράγει δυο είδη μπίρας: Ρils, δηλ. ξανθιά μπίρα με ελαφρύ άρωμα, και pale ale, δηλ. καστανή, γλυκιά, αρωματική και ελαφρώς πικάντικη, με 5% αλκοόλ.

Οι μπίρες είναι φρέσκιες (με τρίμηνη διάρκεια ζωής) και παστεριωμένες, ενώ ζυμώνονται και ωριμάζουν έξι μήνες πριν φτάσουν στο ποτήρι. Λέει ο ίδιος: "Η τάση στο εξωτερικό αυτήν τη στιγμή είναι η επιστροφή στους μικρούς παραγωγούς. Αυτούς που δημιούργησαν την παράδοση τη δεκαετία του '50 πριν αναγκαστούν να κλείσουν από τη μαζική κατανάλωση. Έξω η γνώση είναι ελεύθερη. Η μπίρα είναι το ποτό του φτωχού και σχεδόν κάθε γειτονιά έχει ένα μικροζυθοποιείο. Μπαίνεις στις αποθήκες με τις δεξαμενές, βλέπεις τη δουλειά, μαθαίνεις τα μυστικά. Οι ζυθοποιοί δεν έχουν κάτι να κρύψουν γιατί απλώς η επιτυχία μιας μπίρας βρίσκεται αλλού. Δεν αρκεί καλός λυκίσκος και βύνη. Θυμάμαι τους μικροζυθοποιούς από το εξωτερικό, που μου έλεγαν ότι το γεγονός πως έχεις ένα σωστό προϊόν δεν σημαίνει ότι θα πείσεις κιόλας. Στην αρχή, δεν τους πίστευα. Τους πρώτους μήνες, όμως, κατάλαβα ότι τελικά το πιο σημαντικό δεν ήταν να φτιάξω μια καλή μπίρα, αλλά να μάθω να την πουλάω. Εξοπλίστηκα με ένα φορητό ψυγείο, πάγωνα τις μπίρες από την προηγούμενη και πήγαινα από σούπερ μάρκετ σε σούπερ μάρκετ και από ταβέρνα σε ταβέρνα. Το ενθαρρυντικό ήταν ότι όταν τη δοκίμαζαν όχι απλώς τους άρεσε αλλά έκαναν και τις πρώτες παραγγελίες. Μέχρι όμως πριν από έναν χρόνο δεν υπήρχε καν τμήμα πωλήσεων στην επιχείρηση!".

http://www.katoci.com/2011/05/blog-post_18.html

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ερχεται η μπύρα των αστροναυτών


Μετά την «δίαιτα των αστροναυτών», έρχεται οσονούπω και η «μπύρα των αστροναυτών», η πρώτη μπύρα που θα μπορεί να καταναλωθεί στο Διάστημα.

Η αυστραλιανή εταιρεία ζυθοποιίας 4 Pines κατασκεύασε τη Vostok «4 Pines Stout», την πρώτη διαστημική μπύρα που προορίζεται για κατανάλωση στα προγραμματισμένα ταξίδια του διαστημικού τουρισμού.

Η μπύρα, που σχεδιάστηκε ειδικά για να ανταποκρίνεται στις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στα διαστημικά αεροσκάφη, τελειοποιήθηκε μετά από εκτεταμένες κι ενδελεχείς γευστικές δοκιμές σε περιβάλλοντα μικροβαρύτητας που μοιάζουν με αυτά σε ένα πραγματικό διαστημικό αεροσκάφος.

Οι ερευνητές κατά τη διάρκεια των πτήσεων έπιναν έξι δείγματα των 150ml και έπειτα παρακολουθούνταν η θερμοκρασία του δέρματος, ο καρδιακός παλμός και η απορρόφηση του αλκοόλ.

Η μπύρα θα έχει εντονότερη γεύση και λιγότερο αφρό, επειδή στο διάστημα το πρόσωπο, μαζί με τη γλώσσα, πρήζονται και η αίσθηση της γεύσης εξασθενεί. «Επίσης, η νέα μπύρα είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να είναι λιγότερο αφρώδης καθώς στο διάστημα η έλλειψη βαρύτητας δεν επιτρέπει τον διαχωρισμό των αερίων και των υγρών», τονίζει ο Τζέισον Χελντ, ένας εκ των δυο «εμπνευστών» της.

Η συσκευασία των έξι μπυρών (330ml) κοστίζει περίπου 18 ευρώ.

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=402191

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ανανέωση συνεργασίας ΕΠΟ-Amstel


Ο καθένας έχει την ομάδα του, για την Amstel και όλους εμάς τους Έλληνες όμως, μία είναι η καλύτερή μας… η Εθνική Ομάδα! Η αγαπημένη μας μπίρα Amstel ανανεώνει τη στήριξή της στην ΕΠΟ, εν όψει και του EURO 2012, δίνοντας το παρών ως Υπερήφανος Χορηγός αδιάλειπτα από το 2008.
Σε κοινή Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, η Amstel και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσαν την ανανέωση της πετυχημένης συνεργασίας τους μέχρι το 2014.
Σε ένα φιλικό και ποδοσφαιρικό κλίμα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ και στελέχη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας παρουσίασαν την ιδιαίτερα δημιουργική συνεργασία των τελευταίων ετών, με αποκορύφωμα το Amstel Roadshow 2010, το οποίο επισκέφθηκε 7 πόλεις στην Ελλάδα και συνέλλεξε χιλιάδες ευχές που συντρόφευσαν την Εθνική Ομάδα στα γήπεδα της Ν. Αφρικής.
Ο κος Σοφοκλής Πιλάβιος, Πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσε: "Είναι μεγάλη η χαρά και η ικανοποίησή μου για την ανανέωση της συνεργασίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με την Amstel, μία εταιρεία που έχει σταθεί δίπλα στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο σε μερικές από τις κορυφαίες στιγμές του. Βρισκόταν δίπλα μας όταν η Εθνική μας Ομάδα μας έκανε υπερήφανους στο Euro. Βρισκόταν και πάλι δίπλα μας το περασμένο καλοκαίρι, μεταφέροντάς μας τις ευχές και την αγάπη όλων των Ελλήνων όταν συμμετείχαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Νότιο Αφρική. Με την ανανέωση της συνεργασίας μας, είμαι σίγουρος ότι μαζί θα ζήσουμε ακόμα πολλές και δυνατές στιγμές πλάι στην αγαπημένη μας ομάδα".
Ο κος Μηνάς Μαυρικάκης, Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, ευχαρίστησε την ΕΠΟ για την άριστη συνεργασία και εξήγησε ότι η Amstel βρίσκεται πάντα στο πλευρό όλων όσων μας ενώνουν ως Έλληνες!
Ο κος Αλέκος Δανιηλίδης, Εμπορικός Διευθυντής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, μίλησε για τη στρατηγική επιλογή της Amstel να στηρίζει επί σειρά ετών την Εθνική Ομάδα, σε χορηγικό αλλά και ευρύτερο επίπεδο μέσω των διαδραστικών ενεργειών που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα, ενώνοντας κατά αυτό τον τρόπο όλους τους φιλάθλους. «Η Εθνική Ομάδα είναι η καλύτερή μας…. Και ευχόμαστε όλοι η πορεία στο EURO 2012 να στεφθεί ξανά με επιτυχία»!

Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου, παγωμένη Amstel και καλοί φίλοι… η καλύτερή μας!

http://www.epo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18931:-amstel&catid=138:2010-04-29-09-54-48&Itemid=329

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Μύθος Ζυθοποιία: Αύξηση 13,6% στον τζίρο το 2010


Αύξηση των πωλήσεων κατά 14% και ικανοποιητική κερδοφορία για 3η συνεχή χρονιά παρουσιάζει η Μύθος Ζυθοποιία για το 2010, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας παρουσίασε αύξηση 13,6% και ανήλθε στα 74,473 εκατ. ευρώ έναντι 65,545 εκατ. ευρώ το 2009.

Η αύξηση του κύκλου εργασιών προήλθε κυρίως από την αύξηση των όγκων πωληθέντων δεδομένου ότι το μερίδιο της αγοράς που κατέχει η εταιρεία ανήλθε στο 15% της συνολικής αγοράς μπύρας. Αυτή η ανάπτυξη επετεύχθη σε μια αγορά που το 2010 κινήθηκε συνολικά πτωτικά με ποσοστό της τάξεως του -8%.

Τα κέρδη προ φόρων της Μύθος Ζυθοποιία ανήλθαν στα 5,077 εκατ. ευρώ το 2010 έναντι 7,538 εκατ. ευρώ το 2009. Η κάμψη στην κερδοφορία οφείλεται κατά κύριο λόγο στο δυναμικό επενδυτικό πρόγραμμα που υλοποιεί η εταιρεία το οποίο περιλαμβάνει στρατηγικές ενέργειες στους τομείς marketing και σημείων πώλησης αλλά και επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής μονάδας.

Επιπλέον στη διαμόρφωση της κερδοφορίας συνέβαλε και η απόφαση της εταιρείας να μην αυξήσει τις τιμές της παραπάνω από την αύξηση των φόρων παρά την σημαντική αύξηση του κόστους των πρώτων υλών. Τέλος το 2010 η εταιρεία προχώρησε σε σημαντικό αριθμό προσλήψεων με αποτέλεσμα να αυξηθεί το κόστος του ανθρώπινου δυναμικού.

Η Μύθος Ζυθοποιία ανακυρήχθηκε πρόσφατα σαν μια από τις δυνατές εταιρείες στο χώρο των επιχειρήσεων από τον οργανισμό «Δυνατές Επιχειρήσεις» της ICAP. 


πηγή: http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1209065

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Καταγγελία κατά Mariah Carey επειδή έπινε μπύρα


Μια παράξενη επίσκεψη δέχθηκε στο σπίτι της η Mariah Carey, λίγο καιρό μετά τη γέννηση των διδύμων. Η διάσημη τραγουδίστρια υπεβλήθη σε έρευνα από το Τμήμα Παιδιών και Υπηρεσιών Οικογένειας του Λος Άντζελες μετά από ανώνυμη καταγγελία εις βάρος της ότι πίνει μπύρα ενώ θηλάζει. Η τραγουδίστρια εξήγησε ότι έχει λάβει οδηγίες από το μαιευτήριο ότι η μαύρη μπύρα βοηθά στην παραγωγή γάλακτος.

http://www.naftemporiki.gr/video/video.asp?id=37945&s=0