Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ερχεται η μπύρα των αστροναυτών


Μετά την «δίαιτα των αστροναυτών», έρχεται οσονούπω και η «μπύρα των αστροναυτών», η πρώτη μπύρα που θα μπορεί να καταναλωθεί στο Διάστημα.

Η αυστραλιανή εταιρεία ζυθοποιίας 4 Pines κατασκεύασε τη Vostok «4 Pines Stout», την πρώτη διαστημική μπύρα που προορίζεται για κατανάλωση στα προγραμματισμένα ταξίδια του διαστημικού τουρισμού.

Η μπύρα, που σχεδιάστηκε ειδικά για να ανταποκρίνεται στις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στα διαστημικά αεροσκάφη, τελειοποιήθηκε μετά από εκτεταμένες κι ενδελεχείς γευστικές δοκιμές σε περιβάλλοντα μικροβαρύτητας που μοιάζουν με αυτά σε ένα πραγματικό διαστημικό αεροσκάφος.

Οι ερευνητές κατά τη διάρκεια των πτήσεων έπιναν έξι δείγματα των 150ml και έπειτα παρακολουθούνταν η θερμοκρασία του δέρματος, ο καρδιακός παλμός και η απορρόφηση του αλκοόλ.

Η μπύρα θα έχει εντονότερη γεύση και λιγότερο αφρό, επειδή στο διάστημα το πρόσωπο, μαζί με τη γλώσσα, πρήζονται και η αίσθηση της γεύσης εξασθενεί. «Επίσης, η νέα μπύρα είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να είναι λιγότερο αφρώδης καθώς στο διάστημα η έλλειψη βαρύτητας δεν επιτρέπει τον διαχωρισμό των αερίων και των υγρών», τονίζει ο Τζέισον Χελντ, ένας εκ των δυο «εμπνευστών» της.

Η συσκευασία των έξι μπυρών (330ml) κοστίζει περίπου 18 ευρώ.

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=402191

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου