Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Γερμανικό beatbox από την Google. Δοκιμάστε το!


Με μια Γερμανική Μπύρα ότι καλύτερο ένα Γερμανικό Beat

a. Μπαίνετε στο Google Translate (http://translate.google.com/).
b. Επιλέγετε τη μετάφραση από Γερμανικά σε Γερμανικά.
c. Κάνετε paste στο προς μετάφραση πεδίο το εξής:
pv zk pv pv zk pv zk kz zk pv pv pv zk pv zk zk pzk pzk pvzkpkzvpvzk kkkkkk bsch
d. Πατάτε τον σύνδεσμο «Ακρόαση».
e. !!! beat !!!
d. Κάνετε like

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Μπιρέλατο, Μπιρέλατο μ' αρέσεις, πώς μ' αρέσεις!


πάνω από 1000 μπουκάλια μπύρας χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή αυτού του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Σανγκάη της Κίνας και μεταφέρθηκε και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Guinness Home Dart Centre - Black/White/Gold


το Guinness Home Darts Centre έρχεται με 2 σετ βελάκια ακριβείας από ορείχαλκο με το λογότυπο της Guinness. Ξύλινο ντουλάπι dartboard με διπλές πόρτες που με τυπωμένο το Guinness.


Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Το δεύτερο μέρος για το μεγάλο αφιέρωμα στα on-line μαγαζιά για Μπύρα.


Πριν λίγες ημέρες οι beeramatismoi ανέβασαν το 2ο μέρος για το μεγάλο αφιέρωμα που κάνουν στα on-line μαγαζιά για Μπύρα.

Σε αυτό το κεφάλαιο ασχολείται με τα Ελληνικά μαγαζιά που μπορεί κάποιος να παραγγείλει on-line και από το σπίτι του τις αγαπημένες του μπύρες!

German beer girls έτοιμα για όλα!


Γερμανίδες σερβιτόρες έτοιμες να μας...
εξυπηρετήσουν προσφέροντάς μας μια απολαυστική...
μπύρα!

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Η καλύτερη δίαιτα είναι με Μπίρα! (Miracle Beer Diet)





Η καλύτερη δίαιτα είναι με Μπίρα! (Miracle Beer Diet)

Καλώς ήρθες Ιρλανδία στο ΔΝΤ! Οι καλύτερες Ιρλανδικές Μπύρες...


Καλωσορίζουμε τους φίλους μας τους Ιρλανδούς στο ΔΝΤ με μια λίστα με τις δέκα καλύτερες Ιρλανδικές Μπύρες.

1 Beamish Stout

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

St Pauli Beer Girls


Simpsons and Homer Simpson Drinking & Beer Quotes


“I like my beer cold … my TV loud … and my homosexuals flaming.” ~Homer Simpson

“I used to rock ‘n roll all night and party everyday. Then it was every other day. Now I’m lucky if I can find half an hour a week in which to get funky.” ~Homer Simpson

“All right, brain, I don’t like you and you don’t like me – so let’s just do this and I’ll get back to killing you with beer.” ~Homer Simpson

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Που θα βρω την αγαπημένη μου Μπίρα στην χαμηλότερη τιμή;


Σε όλα τα πράγματα πρέπει να βρίσκουμε που θα τα βρούμε πιο φτηνά.



Το shop and save μας βοηθάει να βρούμε σε πιο super market υπάρχει η αγαπημένη μας Μπύρα και πόσο έχει ώστε να βρούμε που είναι πιο φτηνή.

εδώ είναι και η λίστα με τις Μπυρες http://www.shopnsave.gr/main_list.php?cPath=241_296_312
Ελπίζουμε να μπουν όλες οι μάρκες εκεί και γιατί όχι και οι κάβες.. ;)

Coffee & spirits μεγάλο αφιέρωμα Pils & Weilss Beer Tasting


Περιοδικό Coffee & spirits τεύχος 1, μεγάλο αφιέρωμα Pils & Weilss Beer Tasting

ένα περιοδικό της andition.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Corfu Real Ale από Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία


"Στο βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας, ανάμεσα σε εκπληκτικές παραλίες και τοπία απαράμιλλου φυσικού κάλους, συντελείται μια προβιομηχανική επανάσταση στην εγχώρια ζυθοποιία".

«Όχι άλλη κονσέρβα!». Αυτό είναι το σύνθημα με το οποίο ο Σπύρος Καλούδης ξεκίνησε προ ολίγων ετών ένα τολμηρό εγχείρημα: να φτιάξει από το μηδέν μια μικροζυθοποιία, η οποία δεν θα παράγει ένα ακόμα βιομηχανικό προϊόν, αλλά μια μπύρα που θα διατηρεί όλες τις βιταμίνες, όλα τα θρεπτικά συστατικά και όλα τα γευστικά και αρωματικά εκείνα στοιχεία που την έχουν καταστήσει το πλέον δημοφιλές ποτό από τα βάθη της αρχαιότητας ως σήμερα: με άλλα λόγια, αληθινή μπύρα ή, όπως αποκαλείται διεθνώς, Real Ale.

Το success story της Craft


Το success story της Craft, που από ένα εστιατόριο-μικροζυθοποιείο στο Χαλάνδρι, έφτασε να υπολογίζει τζίρο 7 εκατομμυρίων ευρώ για το 2011.Μπορεί η οικονομική κρίση να βάζει φρένο στις περισσότερες ακριβές συνήθειες των Ελλήνων, ωστόσο δεν μπο- ρεί να ανακόψει την πορεία αγαπημένων και προσιτών συνηθειών, όπως είναι η κατανάλωση μπίρας.

Η ελληνική αγορά μπίρας δεν υφίσταται τις συνέπειες που χαρακτηρίζουν το σύνολο της βιομηχανίας, αν και η κατανάλωση σημειώνει μικρή υποχώρηση, καθώς ακόμα νέες ελληνικές ζυθοποιίες κάνουν την εμφάνισή τους και πολυεθνικοί όμιλοι εμφανίζουν έντονη κινητικότητα.

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Beer OnLine Shopping. από που θα ψωνίσω την μπύρα μου;


Η άνοδος του ΦΠΑ στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο αλλά και η γενικά μεγάλη φορολογία που επικρατεί στη μπύρα, έχει στείλει τις τιμές αγοράς στον ουρανό, τόσο στις κάβες όσο και στα supermarkets. Ακόμα και μαγαζιά που έχουν ανοίξει τελευταία, τα οποία ειδικεύονται στη μπύρα και διαθέτουν καλές ετικέτες, έχουν τιμές “φωτιά” τις οποίες βέβαια αποδίδουν στους εισαγωγείς... Μοναδική εξαίρεση στον κανόνα είναι κάποια καταστήματα που με δικές τους εισαγωγές, μπορούν - αν και δε το κάνουν πάντα - να διαθέσουν τα προϊόντα τους σε καλύτερες τιμές. Ακόμα κι αυτές οι τιμές όμως, συγκρινόμενες με τις τιμές που αγοράζουν οι καταναλωτές στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι υπερβολικά ακριβές (διπλές έως τριπλές).....

ψυγεία γεμάτα ομορφιές και μπύρα!


ψυγεία γεμάτα ομορφιές και μπύρα!


τι είναι ένα ψυγείο χωρίς μπύρα;

Πολυθρόνα υψηλής τεχνολογίας για.. παγωμένη μπύρα..


θες να δεις ποδόσφαιρο ή μπάσκετ;
αυτή η πολυθρόνα είναι το απόλυτο must μιας και εκτός από το μασάζ σου κρατάει παγωμένες και 12 μπύρες!


via: http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=51989

the woman you'd love your woman to be like



the woman you'd love your woman to be like

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Η τέχνη της συσκευασίας της Μπύρας


τίποτα πιο ευχάριστο από ένα πακέτο των 6, αλλά πολλές φορές η συσκευασία είναι αυτή που μας δίνει το έναυσμα να δοκιμάσουμε κάτι νέο..

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Brew Masters από το Discovery Channel


Από τις 21 Νοεμβρίου 2010 ξεκινάει η νέα σειρά του Discovery Channel με τίτλο "Brew Masters"

Ο Sam Calagione και η ομάδα του ταξιδεύουν τον κόσμο αναζητώντας τα συστατικά και τις τεχνικές που χρειάζονται για την παραγωγή μπύρας με πρωτοτυπία.



http://dsc.discovery.com/tv/brew-masters/

Share One with a Friend - Guinness Beer [Remix]



Share One with a Friend - Guinness Beer [Remix]

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Κοτόπουλο στο φούρνο με μπίρα


υλικά:

2 πακετάκια φιλέτο στήθος
1 κουτάκι μπύρα (ξανθιά)
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
μισό κρασοπότηρο χυμό λεμόνι
1 κρεμμύδι ξερό, μικρό
1 σκελίδα σκόρδο, μικρή
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ή θυμάρι.

εκτέλεση:

Η μικρoζυθοποιία Craft κάνει θαύματα


Η ελληνική αγορά της μπίρας είναι ίσως η πιο «κινητική» αγορά στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων: δημιουργούνται νέες ζυθοποιίες, αναπτύσσουν δραστηριότητα πολυεθνικοί όμιλοι, οι καταναλωτικές συνήθειες διαφοροποιούνται, η ποικιλία των προϊόντων αυξάνεται και λόγω της κρίσης τα προϊόντα «ιδιωτικής ετικέτας» κερδίζουν καθημερινά έδαφος. Παρ΄ όλα αυτά, ωστόσο, ο βαθμός συγκέντρωσης είναι πολύ υψηλός καθώς μία εταιρεία ελέγχει πάνω από το 80% της αγοράς. Από εκεί και πέρα η κάθε μικρή ζυθοποιία αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση, αλλά η Craft Πρότυπη Ζυθοποιία ΑΕ αποτελεί μια επιχειρηματική προσπάθεια ιδιάζουσας μορφής. Προτού προχωρήσει στην εμφιάλωση της ομώνυμης μπίρας η αφετηρία της ήταν τα ζυθεστιατόρια και η μικροζυθοποιία.

Σπάει τα ταμεία η νέα Fix


Η ιστορία της ελληνικής μπίρας, τουλάχιστον για τα πρώτα... 100 χρόνια, συμπυκνώνεται στο εμπορικό σήμα Fix. Πρόκειται για ένα σήμα που δεν αντιπροσωπεύει μόνο ένα προϊόν, αλλά την οικονομική εξέλιξη της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας από τα μέσα του 19ου αιώνα ως τις αρχές της δεκαετίας του ΄80 με έντονη πολιτική φόρτιση και με ισχυρή δόση αλαζονείας- ίσως την κληρονόμησε από τη βαυαρική καταγωγή του ονόματος. Στη διάρκεια των τριάντα τελευταίων χρόνων το εμπορικό σήμα Fix βρέθηκε ενεχυριασμένο, στην κατοχή της Εθνικής Τράπεζας.

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Εκανες κατάθεση; Πάρε μια μπύρα!


Μία μικρή τράπεζα στο Βιετνάμ ξεκίνησε να μοιράζει μπίρα στους καταθέτες σε μία προσπάθεια να αυξήσει το πελατολόγιό της.

Η Western Bank έθεσε σε εφαρμογή αυτή την ιδέα χθες, σε όλη της το δίκτυο, προσφέροντας ένα μεγάλο ντενεκεδάκι της μπύρας Bitburger, που εισάγεται από τη Γερμανία.

Όχι όμως σε όλους, αλλά σε όποιον καταθέσει μέσα σε έναν μήνα και μέχρι τις 25 Νοεμβρίου τουλάχιστον 385 δολάρια.

Το Βιετνάμ έχει μακρά παράδοση στην κατανάλωση μπύρας, την οποία λανσάρισαν οι γάλλοι άποικοι στα τέλη του 19ου αιώνα.

How To Play Beer Pong




How To Play Beer Pong...

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Οι Αιγύπτιοι έπαιρναν μπύρα από την Κρήτη


Είναι γνωστό ότι η μπύρα ήταν το αγαπημένο ποτό των Αιγυπτίων όλων των εποχών και ότι από το Αρχαίο κιόλας Βασίλειο υπήρχαν τέσσερα είδη μπύρας. Ο ακριβής τρόπος παρασκευής δεν είναι γνωστός, αλλά όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι παρασκευαζόταν από αλεσμένο κριθάρι. Μάλιστα, η βασιλική κουζίνα διέθετε ειδικό χώρο για τη διαδικασία αυτή. Στο Νέο Βασίλειο είχε εκδηλωθεί ιδιαίτερη προτίμηση σε ξενική μπίρα εισαγόμενη από την ανατολική Μικρά Ασία.

Οι ισχυρές ενδείξεις για τις σχέσεις της Κρήτης με την Αίγυπτο οδήγησαν τον ανασκαφέα της Κνωσού Sir Arthur Evans να προτείνει ως ενδεχόμενη την παραγωγή μπύρας και στη Μεγαλόνησο. Αλλωστε, η καλλιέργεια κριθαριού, ευρέως διαδεδομένη στο Αιγαίο, δεν απέκλειε το ενδεχόμενο, αν οι Κρήτες είχαν μάθει τον αιγυπτιακό τρόπο παρασκευής μπύρας. Την πρόταση του Evans αντέκρουσε ο διαπρεπής Βρετανός ελληνιστής John Chadwick επικαλούμενος αφ’ ενός την έλλειψη ηθμωτών σκευών (σουρωτηριών) σαν εκείνα που χρησιμοποιούνταν στην Εγγύς Ανατολή για το στράγγισμα του κριθαροπολτού, και αφ’ ετέρου την απουσία ειδικού όρου για το ποτό αυτό τόσο από τις πινακίδες της Γραμμικής Β όσο και από τα ομηρικά έπη. Οντως, η λέξη ζύθος απαντά σε κείμενα συγγραφέων της ύστερης αρχαιότητας, όπως του Διοδώρου, του Στράβωνος κ. ά.

πηγή: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_2_10/10/2010_417933

Συνταγή: Κοτόπουλο στην σχάρα με κουτάκι μπύρα.






Συνταγή: για κοτόπουλο στην σχάρα με κρεμμύδι και κουτάκι μπύρα.

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Πως θα ανοίξετε μια μπύρα με ένα κομμάτι χαρτί.







δε βρήσκετε το ανοιχτήρι και θέλετε να απολαύσετε μια μπύρα;
για να μη χαλάσετε τα δόντια σας δείτε πως μπορείτε να ανοίξετε ένα μπουκάλι μπίρα με ένα χαρτί.

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Μπυρέλατο, μπυρέλατο, μ' αρέσεις πως μ' αρέσεις...


Έλα να έρχονται και τα Χριστούγεννα σιγά-σιγά...

Οι μπυρόβιοι υποστηρίζουμε το Football Manager 2011 και το καλωσορίζουμε στο Mall το Σάββατο!


Το ξέρουμε παίδες…Έχετε κανονίσει τα πάντα ώστε στις 5 Νοεμβρίου να αγοράσετε το Football Manager 2011, να κλειδωθείτε σπίτι και να ξαναβγείτε μόνο αν υπάρχει σημαντικός λόγος…Λοιπόν, υπάρχει σημαντικός λόγος… Την επόμενη της επίσημης κυκλοφορίας του Football Manager 2011, στις 6 Νοεμβρίου 2010, στις 3:00 το μεσημέρι, στο “Metropolis” στο τρίτο όροφο του «Mall», το fmgreece.gr και η Zegetron σας καλούν στη παρουσίαση του Football Manager 2011.

Περισσότερα: http://www.fmgreece.gr/columns/fmgreecenews/348-football-manager-2011-welcome-event-athens-mall

Beer run


Beer Run... walk, or crawl...

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Οι 10 ευεργετικές ιδιότητες της μπύρας


Η μπύρα βελτιώνει το μεταβολισμό και πολλοί γιατροί τη συνιστούν για καθημερινή κατανάλωση (100-200 ml).

1. Η μπύρα ενδυναμώνει τον καρδιακό μυ
Υπάρχει πολύ ποτάσιο, μαγνήσιο, φώσφορο στη μπύρα και είναι εξαιρετική στο να μας προφυλάσσει από έμφραγμα, υπέρταση και

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Γιατί μία μπύρα είναι καλύτερη από μία γυναίκα




  1. Μπορείς να χαίρεσαι μια μπύρα όλο το μήνα.
  2. Οι λεκέδες από μια μπύρα πλένονται.
  3. Δεν χρειάζεται να βγάλεις για φαγητό μια μπύρα.
  4. Η μπύρα σου περιμένει πάντα υπομονετικά μέσα στο αυτοκίνητό σου.
  5. Όταν μια μπύρα αδειάσει την πετάς.
  6. Μια μπύρα δεν αργεί ποτέ.

BrewDog η ποιο δυνατή μπύρα


Είναι Σκωτσέζοι. Φτιάχνουν την ισχυρότερη μπύρα στον κόσμο (έως την τελευταία φορά που κοίταξα). Κοιτάζουν τώρα προς τις ΗΠΑ, στο μεγαλύτερο μέρος της Γης που πίνουν μπίρα αυτή τη στιγμή.



δείτε την σελίδα τους: http://www.brewdog.com/